Loading...
joi, 30 noiembrie 2023
OFMConv Romania

Mare bucurie, mare sărbătoare

Duminică, 28 noiembrie 2021, începând cu ora 10:30, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, după Sfânta Liturghie prezidată de Preasfințitul nostru Iosif Păuleț, concelebrată de PS  Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, de PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iași, de pr. Damian Gheorghe Pătrașcu, ministru provincial, de vice-postulatorul cauzei de canonizare, pr. Cristian Blăjuț, de preoții, membri ai Tribunalului constituit în același scop, și de mulți alți preoți, se va încheia faza diecezană a cauzei de beatificare și de canonizare a slujitorului lui Dumnezeu pr. Anton Demeter.

După o muncă intensă de cinci ani, perioadă în care membrii tribunalului special constituit au ascultat foarte mulți martori, și după ce s-a adunat tot materialul găsit cu privire la viața virtuoasă a părintelui Demeter, iată-ne pregătiți și pentru acest moment extraordinar de important pentru Biserica noastră locală.

La aceeași Sfântă Liturghie va avea loc și inaugurarea oficială a difuzării Radioului ERCIS FM prin cele două frecvențe, de la Piatra Neamț și Roman.

Îi invităm pe toți cei care au posibilitatea, mai ales pe cei care l-au cunoscut pe părintele Anton Demeter, să participe la această sfântă celebrare și vă îndemnăm să continuați să vă rugați pentru ca bunul Dumnezeu să-l învrednicească pe Slujitorul său de cinstea altarelor și, totodată, să-i cereți mijlocire și ajutor, mai ales pentru cei bolnavi și suferinzi.

Vă așteptăm cu drag!

Fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu