Loading...
marţi, 11 mai 2021
OFMConv Romania

SITE ITRCF

      Site-ul ITRCF a fost creat cu scopul de a face cunoscute activitățile principale ale Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman. 

Pe bara de meniu se pot găsi rubricile din care este compus site-ul respectiv: comunitatea academică, comunitatea formativă, bibliotecă, noutăți/știri, contact. 

      Comunitatea Academică este un meniu format din mai multe sub-meniuri: Corp profesoral, Institut, Facultatea de Filosofie, Facultatea de Teologie Pastorală, Centrele de Cercetare, Publicații, Regulamente, Codul de etică și deontologie, Comisia de etică și deontologie, Metodologia pentru scoaterea posturilor la concurs. Sub-meniul „Institut” este alcătuit la rândul său din alte sub-meniuri: Istoric, Carta Institutului, Anuar, Conducere, Consiliul de administrație, Senat, Baza materială, Comisii. Fiecare meniu sau sub-meniu conține documente în care se găsesc documente ce descriu principalele aspecte din care este compusă activitatea academică a ITRCF, sub îndrumarea profesorilor prezentați în meniul „Corp Profesoral”. Conducerea ITRCF este alcătuită din Rector, Decani, Senat, Consiliul de administrație, și durează pentru o perioadă de patru ani. Alegerea Rectorului se face prin votul direct și secret al tuturor profesorilor titulari, iar rezultatul este confirmat de Ministrul Provincial cu Definitorul său. Celelalte alegeri se fac în conformitate cu documentele în vigoare, sintetizate în Carta Institutului și în Regulamentele prezente pe site.

      Comunitatea Formativă se referă la activitatea de formare a candidaților la viața franciscană a OFMConv., din cadrul Provinciei Franciscane „Sf. Iosif” din România. Acești candidați sunt însoțiți de o echipă de formatori: Rector formativ, Vice-rector formativ, Director spiritual, Econom și Administrator. Echipa de formatori are un mandat de patru ani. Rectorul este ales în cadrul Capitulului Provincial, ce are loc o dată la patru ani, iar ceilalți membri sunt numiți de către Ministrul Provincial cu Definitorul său. Meniul „Comunitatea Formativă” are la rândul său alte sub-meniuri: Voluntariat și pastorație, Proiectul de formare, Orarul comunitar, Lista frați studenți pe ani de studii, Formatori, Seminar, Activități voluntariat.

      Biblioteca este un meniu ce conține următoarele sub-meniuri: Prezentare, Patrimoniu, Program. Biblioteca deține un site propriu, ce poate fi activat la adresa: Site: http://bibliotecapetrutocanel.ro/.

       Meniul „Noutăți/știri” descrie ultimele activități ale ITRCF.

      Meniul „Contact” vine în întâmpinarea celor interesați să afle mai multe informații despre ITRCF din Roman.

Fr. Mihai Afrențoae