Loading...
vineri, 23 februarie 2024
OFMConv Romania

Sesiune de referate studențești

Vineri, 17 martie, începând cu ora 10:30, Facultatea de Teologie Pastorală din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan a organizat sesiunea studențească având ca temă: „Fundamentele antropologice ale misiologiei”.

Întâlnirea, moderată de pr. lect. univ. dr. Cazimir Ghiurca, a debutat cu o scurtă introducere și un cuvânt de salut adresat de rectorul institutului, pr. prof. univ. dr. Maximilian Pal, tuturor studenților și profesorilor prezenți.
Sesiunea a fost structurată în două parți; prima parte a atins câteva problematici actuale ale antropologiei, în timp ce a doua parte a oferit o perspectivă teologică asupra persoanei și a misiunilor.
Au prezentat referate din perspectivă filosofică următorii studenți: Cosmin Petrașc – „Omul și libertatea în viziunea lui Z. Bauman”; Iulian Sărățanu – „Omul și valorile sale în epoca globalizării”. Aceștia au fost coordonați de pr. lect. univ. dr. Bernadin Duma, profesor de morală și antropologie filosofică. Referatele teologice au fost susținute de Eusebiu Ciprian Solomon – „Viziunea marilor religii despre suflet” și Vasile Ionuț Susan – „Viața și problemele unei comunități misionare tinere”. Aceștia au fost coordonați de pr. asist. univ. dr. Eusebio Bejan, profesor de dogmatică.
După expunerea temelor, a urmat un timp de dialog între studenții și profesorii prezenți, moment în care s-au pus întrebări pe marginea celor prezentate, s-au adus completări și s-au formulat noi puncte de vedere asupra temelor discutate.
Întâlnirea s-a încheiat cu salutul decanului facultății, pr. lect. univ. dr. Bernadin Duma, care a mulțumit tuturor celor prezenți pentru participare și implicare. Studenții care au pregătit expunerile au fost recompensați și încurajați cu câte un premiu simbolic.
Redacția