Loading...
duminică, 14 aprilie 2024
OFMConv Romania

Sărbătoarea „Întâmpinarea Domnului”

Vineri, 2 februarie 2018, frații studenți și preoți ai Conventului „Sfântul Francisc de Assisi” din Roman, în comuniune cu Biserica Universală au celebrat sărbătoarea „Întâmpinarea Domnului”. Celebrarea a fost prezidată de părintele guardian, fr. Ștefan Acatrinei. După ce s-au sfințit lumânările, la intrarea în Institut, asemenea fecioarelor înțelepte din Sfânta Evanghelie, frații, au pornit în procesiune spre capelă.

În cadrul omiliei, părintele a evidențiat câteva figuri de referință, modele de credință pentru persoanele consacrate: Simeon și Ana, respectiv, Sfânta Fecioară Maria și Sfântul Iosif. Asemenea părinților Mântuitorului, care au ascultat de Legea Domnului, oamenii de astăzi, în mod particular persoanele consacrate, sunt chemați să fie disponibili vocii Duhului Sfânt, pentru a se menține astfel în „ambientul harului divin”.

După cum a lucrat prin profeți, „obiecte ale Duhului Sfânt”, Dumnezeu continuă și astăzi să cheme și să conducă ucenici, care, prin rugăciune, fapte și prin vestirea lui Isus Cristos devin martori autentici, semne profetice în lumea contemporană pentru toți oamenii care așteaptă mântuirea. Dumnezeu s-a făcut atât de mic încât ni se oferă, prin brațele Sfintei Fecioare Maria și ale Sfântului Iosif, cât și prin Sfânta Euharistie, zi de zi.

Asemenea aurului sau argintului care necesită purificarea prin foc, și noi toți avem nevoie de purificare, pentru a recupera chipul Lui Dumnezeu, pe care l-am pierdut prin păcat. Această „Zi a persoanelor Consacrate” se dorește să fie simbol pentru purificarea continuă, astfel ca oamenii, privind la cei consacrați Domnului, să-l recunoască pe Dumnezeu în exemplul lor.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele guardian a transmis salutul părintelui Provincial fr. Teofil Petrișor adresat tuturor fraților conventului de la Roman, care ne-a urat un la mulți și binecuvântați ani în viața consacrată.

Suntem recunoscători chemării primite și înălțăm totodată rugăciunile noastre înaintea Domnului implorând darul fidelității în consacrarea noastră pentru a-l sluji cu bucurie prin cuvânt și faptă. Fie ca Domnul să cheme noi lucrători în secerișul său, care să fie sare și lumină pentru toți. Deo gratias!

 

Fr. Daniel-Antonio Saranci

***

Sărbătoarea „Întâmpinarea Domnului”
Vineri, 2 februarie 2018.

Posted by Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan on 5 Februarie 2018