Loading...
joi, 30 noiembrie 2023
OFMConv Romania

Rugăciune „împreună” cu maestrul Grigore Leșe

„Împreună”, așa ne-am simțit  la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” – Groși-Boroaia, unde patru frați studenți ai Institutului Teologic Franciscan, însoțiți de Pr. Paul Mîrț, președintele Academiei „Petru Tocănel” din cadrul aceluiași institut, la invitația părintelui stareț Alexie, am trăit bucuria întâlnirii frățești în rugăciune și cântec, în jurul Mântuitorului Cristos cel înviat și a maestrului Grigore Leșe.


După rugăciunea Vecerniei ținută în biserica mănăstirii, înainte de deschiderea evenimentului, cei prezenți s-au putut bucura de frumoasele cântece de Paști înălțate de preoți lângă crucea care străjuiește în curtea mănăstirii. Când toate au fost pregătite, printr-o scurtă cuvântare, părintele stareț a făcut cunoscut tuturor prilejul întâlnirii, a prezentat un program al serii și a invitat pe toți să ia parte la rugăciunea de pomenire oficiată de preoții prezenți, în memoria ÎPS Pimen și a răposaților amintiți de către cei care au participat la acest eveniment. Sfârșindu-se rugăciunea de pomenire, frații studenți au susținut un scurt recital de cântece specifice perioadei pascale, vestind bucuria învierii lui Cristos.

În biserica mănăstirii, maestrul Grigore Leșe și-a început recitalul său artistic în cadrul căruia a îmbinat în mod armonios cântecul cu rugăciunea, lăudând totodată geniul poporului român pe care, spunea maestrul, vitregiile timpurilor nu au reușit să-l doboare ci l-au întărit în credință și spirit de comuniune. În cadrul aceluiași moment artistic, Grigore Leșe și-a prezentat și noua sa carte-interviu „Chipurile umilinței”, iar la final a vorbit cu cei prezenți și a semnat cărțile pentru cei care le-au achiziționat.

În sfârșit, așa cum „legea ospitalității” îndeamnă, fiecare s-a putut bucura de bunătățile pregătite pentru această ocazie la agapa frățească din grădina mănăstirii.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru acest prilej de întâlnire, părintelui Alexie pentru invitație și tuturor celor prezenți la eveniment pentru călduroasa primire în spiritul apropierii frățești, precum și maestrului Grigore Leșe pentru că ne-a bucurat prin cântecul și prezența sa!

Cristos a înviat!

 

Fr. Narcis Leonard Laslău

***