Loading...
vineri, 23 februarie 2024
OFMConv Romania

Roman: Invitație la diaconat

Luni, 4 octombrie 2021, în solemnitatea „Sfântului Francisc din Assisi”, la Institutul Teologic Franciscan din Roman, vor fi hirotoniți diaconi șase frați franciscani prin impunerea mâinilor și rugăciunea de consacrare a PS Iosif Păuleț, episcop de Iași.

Ritualul hirotonirii diaconale va avea loc în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 10:30. Totodată se va celebra și hramul conventului din Roman care îl are ca patron pe fondatorul Ordinului Franciscan, sfântul Francisc din Assisi.

Ca pregătire apropiată în vederea hirotonirii diaconale, frații au participat la cursul de exerciții spirituale (rugăciuni și meditații) de la Viișoara (Neamț), în perioada 12-17 septembrie 2021, avându-l ca relator pe pr. Cristian Blăjuț, OFMConv.

Așa cum se obișnuiește în tradiția franciscană, în seara zilei de 3 octombrie, în capela Institutului va avea loc celebrarea trecerii sfântului Francisc de Assisi din această lume (transitus sancti Franisci) în patria fericiților din ceruri, în cadrul căreia vor fi rostite jurământul și profesiunea de credință de către candidați.

Frații franciscani candidați pentru treapta diaconatului sunt:
fr. Emanuel-Petrache Antica (Prăjești – BC)
fr. Andrei-Iulian Ciobanu (Hălăucești – IS)
fr. Alexandru-Ionel Diac (Buruienești – NT)
fr. Narcis-Leonard Laslău (Pustiana – BC)
fr. Alexandru-Cosmin Sascău (Coman – BC)
fr. Petru Vârgă (Săbăoani, „Sf. Iosif, Muncitorul” – NT)

Întrucât exercitarea slujirii diaconale reprezintă oferirea lor lui Dumnezeu ca jertfă împreună cu Cristos, iar ei trebuie să-și însușească totala dăruire a lui Cristos pentru mântuirea lumii, vă invităm să vă uniţi în rugăciune şi, luând parte la acest eveniment, să fiţi alături de fraţii ce vor primi sfinţirea diaconală.

Pace şi bine!