Loading...
joi, 18 iulie 2024
OFMConv Romania

Instituire de noi fraţi lectori şi acoliţi

Primeşte Evanghelia lui Cristos şi vesteşte cu fidelitate Cuvântul lui Dumnezeu, pentru ca El să devină tot mai puternic în inimile noastre! 

Primeşte vasul cu pâine pentru celebrarea Euharistiei şi trăieşte astfel încât să poţi sluji la masa Domnului şi în Biserică!   

Cu aceste cuvinte au primit şi şi-au început ministerul şi misiunea lectoratului şi acolitatului cei 14 din comunitatea formativă de la Roman, Institutul Teologic Franciscan, în cadrul Sfintei Liturghii şi a ceremoniei de instituire, din seara zilei de sâmbătă, 6 iunie, într-o atmosferă intimă şi fraternă, prin rugăciunea Părintelui Provincial, Teofil Petrişor, alături de care au fost prezenţi fraţii din echipa formativă, părintele guardian, Ştefan Acatrinei şi alţi câţiva fraţi din Conventul „Sf. Francisc” din Roman.

Pentru misiunea de lectori au fost instituiţi 4 fraţi din anul I de teologie – Fr. BEJAN Andrei Fr. BLAJ Claudiu Fr. FRÂNCU Claudiu Fr. IȘTOC Cristian – iar pentru misiunea de acoliţi au fost instituiţi 10 fraţi din anul al II-lea de teologie: Fr. ANTICA Emanuel-Petrache, Fr. CHERECHES Ionuț-Iulian, Fr. CIOBANU Andrei-Iulian, Fr. DIAC Alexandru, Fr. DUMEA Mihai-Alexandru, Fr. LASLĂU Narcis-Leonard, Fr. SASCĂU Alexandru-Cosmin, Fr. TÂMPU Iulian-Robert, Fr. TOMA Raimund, Fr. VÂRGĂ Petru. Pentru a putea spune da-ul lor în primirea acestei misiuni din partea Bisericii, fraţii lectori şi acoliţi au urmat cursurile premergătoare de pregătire liturgică şi spirituală, ajutaţi de Pr. Iosif-Eduard Cadar, vicerector, şi de Pr. Marius Vătămănelu, părintele spiritual al comunităţii formative. Astfel, fraţii au înţeles că această slujire îi angajează la o legătură mai strânsă şi mai vie cu Cuvântul lui Dumnezeu, respectiv cu Sf. Euharistie.

Pr. Provincial a fost cel care a prezidat Sf. Liturghie şi a conferit fraţilor aceste ministere. În cuvântul său de învăţătură părintele a subliniat câteva virtuţi şi valori de care trebuie să fie mereu însufleţit apostolul lui Cristos, între care a evidenţiat dorinţa de consacrare concretă şi totală faţă de Dumnezeu, unită cu iubirea sinceră a altarului.

Îi mulţumim lui Dumnezeu şi îi felicităm din suflet pe fraţii neo-lectori şi neo-acoliţi pe care continuăm să îi însoţim cu rugăciunea şi iubirea noastră fraternă în trăirea noii lor misiuni şi în desăvârşirea vocaţiei lor.

 

Pr. Iosif-Eduard Cadar