Loading...
joi, 18 iulie 2024
OFMConv Romania

Roman, 18 aprilie 2010: Întâlnirea persoanelor consacrate

Institutul Teologic Franciscan din Roman a găzduit, la 18 aprilie 2010, întâlnirea persoanelor consacrate din Dieceza de Iaşi. Această întrunire propusă de către Comisia Diecezană pentru Viaţa Consacrată a avut drept temă enciclica Caritas in veritate, enciclică promulgată de papa Benedict al XVI-lea la 29 iulie 2009.
Întâlnirea a început în jurul orei 9.00 cu salutul introductiv al organizatorilor şi momentul de rugăciune pregătit de sr. Lenuţa Băcăoanu. A urmat conferinţa susţinută de PS Damian Cornel, episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, care a subliniat principalele aspecte ale enciclicei Caritas in veritate: dezvoltarea umană în timpul nostru, fraternitatea, dezvoltarea economică şi societatea civilă, colaborarea familiei umane, dezvoltarea popoarelor şi tehnica.
La ora 10.30, în capela institutului s-a celebrat sfânta Liturghie, prezidată de PS Damian Cornel, alături de care au concelebrat Ministrul provincial Emilian Cătălin, OFMConv., pr. Alois Fechet, vicar episcopal pentru viaţa consacrată în Dieceza de Iaşi, pr. Celeste Pianezze, precum şi alţi preoţi din dieceză.
După Liturghie a avut loc o agapă frăţească, după care au urmat, în Aula Magna, discuţii pe baza celor prezentate în conferinţa asupra enciclicei Caritas in veritate. Acest document pus în practică dă un suflu nou vieţii consacrate, care are datoria de a trezi conştiinţa societăţii că un lucru important este de a lucra pentru binele celorlalţi, valorificând gratuitatea şi devenind garanţi ai moralităţii. S-a evidenţiat totodată şi necesitatea prezenţei şi mărturiei persoanelor consacrate în parohii, aportul adus de acestea în viaţa Bisericii locale, implicarea în câmpul social-caritativ al diecezei.
Întâlnirea s-a încheiat în jurul orei 15.30 printr-o rugăciune de mulţumire adresată Domnului pentru momentele de comuniune şi bucurie fraternă trăite în această zi.

Fr. Andrei Bejan,
Info. www.itrcf.ro