Loading...
joi, 18 iulie 2024
OFMConv Romania

Roman, 15 mai 2011: Conferirea ministerelor minore ale lectoratului şi acolitatului

Duminică, 15 mai 2011, în cadrul Sfintei Liturghii care a fost celebrată în capela Institutului Teologic Franciscan din Roman, a avut loc conferirea ministerelor minore ale lectoratului şi acolitatului, fraţilor studenţi din anul III şi respectiv anul IV.
Sfânta Liturghie a fost prezidată de părintele provincial Emilian Cătălin, alături de care au concelebrat preoţi din cadrul Institutului Teologic Franciscan şi al Provinciei. Momentul instituirii a început odată cu apelul candidaţilor, după care a urmat cuvântul de învăţătură al părintelui provincial, care a subliniat în mod deosebit importanţa şi responsabilitatea primirii acestor două ministere ce presupun proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu şi slujirea Sfintelor Taine. După omilie, a urmat ritualul propriu-zis de instituire a noilor lectori şi acoliţi, care a constat într-o rugăciune specială rostită de părintele provincial asupra candidaţilor, aceştia primind din mâinile sale Sfânta Scriptură şi vasele sfinte şi exprimându-şi adeziunea de a fi fideli ministerelor încredinţate.
În încheiere, înainte de binecuvântarea finală, părintele provincial a mulţumit tuturor celor prezenţi şi felicitându-i pe noii lectori şi acoliţi, le-a adresat acestora invitaţia de a fi docili acţiunii Duhului Sfânt, pentru a-l primi în viaţa lor şi a-l mărturisi lumii întregi pe Cristos, Cuvântul Vieţii şi Pâinea Cerească, îndemnându-i totodată să fie slujitori credincioşi, plini de recunoştinţă pentru darul şi misiunea pe care le-au primit.
Au fost instituiţi lectori:
fr. Avădăni Bogdan
fr. Burlacu Alin-Nicolae
fr. Chiricheş Emanuel
fr. Dancă Iosif Sr.
fr. Dancă Iosif Jr.
fr. Dorcu Emanuel
fr. Ilieş Claudiu
fr. Iojă Ioan
fr. Mate Ciprian
fr. Mârţ Bogdan-Cristian
fr. Neculai Ionuţ Liviu
fr. Tiba Iosif
Au fost instituiţi acoliţi:
fr. Aghergheloaei Gheorghiţă.
fr. Aiojoaei Cristian
fr. Alistar Marius-Cătălin
fr. Balint Marcel
fr. Bolog Sergiu
fr. Buhocianu Andrei-Augustin
fr. Doboş Irinel
fr. Enăşcuţ Eduard
fr. Farcaş Sergiu-Cătălin
fr. Gal Daniel
fr. Ghiuzan Iulian
fr. Horvat Corneliu
fr. Robu Iosif
fr. Sumănaru Romeo

Fr. Andrei Bejan,
Info. www.itrcf.ro