Loading...
vineri, 23 februarie 2024
OFMConv Romania

Revoluția gingășiei și misiunea

Revoluția gingășiei și misiunea

Academia „Petru Tocănel” vă invită la conferința lunară la Hotel Roman, Joi 24.10.2019, orele 18.00, cu tema Revoluția gingășiei și misiunea! La această întâlnire îl avem ca invitat pe pr. Marius-Petru Bîlha, traducătorul și însoțitorul Papei Francisc la vizita Sanctității Sale în România. Prin „Revoluția gingășiei” Papa Francisc vrea să prezinte o nouă cale spre un autentic umanism creștin.

Este necesar să pornim de la a recunoaște că demnitatea omului – însuși faptul că ne naștem, că am fost chemați să trăim în această lume – este un semn inconfundabil al unei iubiri care ne-a precedat, un val al gingășiei și al bunătății care a fost direcționat spre creatura umană, în propria sa fragilitate înnăscută, până la punctul de a o face frumoasă tocmai datorită acestei „slăbiciuni iubite”.

Este posibil să privim în întunericul uman prezența voalată a lui Dumnezeu, este posibil să recunoaștem imaginea deteriorată de Dumnezeu pe care o purtăm în noi și să o „restabilim” prin gingășie, prin delicatețea îmbrățișării, grija plină de compasiune, compania iubitoare, în așa fel încât să arătăm că frumusețea omului constă în a se lăsa iubit și îngrijit, ca un copil în brațele tatălui său.

Să cunoaștem simplitatea și profunzimea gesturilor pline de umanitate ale Papei Francisc, prin ochii celui care l-a însoțit pe toată durata vizitei în România, pr. Marius-Petru Bîlha!

[fr. Paul Mîrț]