Loading...
duminică, 14 aprilie 2024
OFMConv Romania

Reuniunea Comisiei pentru formarea inițială

În ziua de vineri, 8 ianuarie 2021, la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, a avut loc întâlnirea Comisiei pentru formarea inițială, formată din fr. Virgil BLAJ, președinte, fr. Bogdan Emilian BALAȘCĂ și fr. Vlad Bogdan BEJAN. 

Principalele puncte de pe ordinea de zi ale reuniunii au fost: alegerea secretarului comisiei (a fost ales fr. Vlad Bogdan BEJAN), împărtășirea propriei experiențe formative din prima parte a anului formativ, programări pentru anul în curs, propuneri alte inițiative formative. 

Pe parcursul discuțiilor s-a reafirmat dorința de a acorda itinerariului formativ o anumită continuitate, ținând cont de principalele arii formative – umană, intelectuală, spirituală și franciscană -, promovând pe parcursul diferitelor etape de formare valori comune precum: clădirea vieții spirituale, studiul, cultivarea simțului de apartenență și întreținerea spiritului fraternității, educarea la responsabilitate, cunoașterea istoriei Provinciei noastre și a fraților care s-au dedicat cu mult zel răspândirii Cuvântului lui Dumnezeu și edificării Bisericii pe meleagurile noastre.

De asemenea, s-a stabilit calendarul principalelor întâlniri pentru anul curent:
20 februarie – Întâlnirea tuturor formatorilor la Casa de Postulandat de la Prăjești;
29 mai – Întâlnirea tuturor formanzilor.

Dacă condițiile de pandemie vor îngădui, se intenționează să se organizeze în primele luni ale anului și câteva zile de formare ale formatorilor împreună cu reprezentanții Secretariatului general pentru formare.

În rugăciunea finală i-am mulțumit Domnului, izvorul oricărei chemări, pentru toate harurile pe care le-a revărsat asupra noastră, invocând pe mai departe binecuvântarea sa asupra tuturor celor implicați în procesul formativ.    

                    Fr. Vlad Bogdan BEJAN