Loading...
joi, 30 noiembrie 2023
OFMConv Romania

Reînnoirea profesiunii temporare: 27 de frați au spus din nou «Da!»

Sâmbătă, 09 iunie, la Institutului Teologic Franciscan, în cadrul celebrării rugăciunii vesperelor, 27 de frați și-au reînnoit cu entuziasm voturile sfaturilor evanghelice prin profesiune, pentru încă un an, în prezența  şi în mâinile Părintelui Provincial, Teofil Petrișor.

Pentru pregătirea spirituală a acestui moment, frații studenți au avut posibilitatea ca fiecare să mediteze în mod personal asupra adeziunii sale în urmarea lui Cristos, după exemplul Sfântului Francisc de Assisi, în cursul după-amiezii aceleiași zile.

Celebrarea solemnă a reînnoirii profesiunii a avut loc începând cu orele 18:00, cerând mai întâi mijlocirea Sfintei Fecioare Maria prin rugăciunea Sfântului Rozariu, iar apoi, în cadrul rugăciunii vesperelor, după proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu şi cuvântul de învăţătură al Părintelui Provincial, fiecare frate şi-a rostit numele în faţa altarului, după care toţi în cor au reînnoit profesiunea voturilor sfaturilor evanghelice. În puţine cuvinte, părintele Provincial a ținut să-i mulțumească Domnului pentru binecuvântarea Ordinului și a Provinciei noastre din România prin aceste vocații. Totodată, ne-a îmbărbătat și încurajat, inspirat de îndemnul Sfântului Paul, invitându-ne să trăim cu credință, în iubire și speranță acest «Da!» reînnoit, punând cu bucurie în mâinile Domnului puţinul nostru, pentru ca El să îl sporească şi să îl sfinţească.

Frații studenți care au reînnoit profesiunea pe timp de un an sunt:

 1. Blaj Claudiu
 2. Frâncu Claudiu-Rafael
 3. Iștoc Cristian
 4. Saranci Daniel-Antonio
 5. Cherecheș Ionuț-Iulian
 6. Antica Emanuel-Petrache
 7. Ciobanu Andrei-Iulian
 8. Cojoc Francisc-Ovidiu
 9. Ficău Adrian-Emanuel
 10. Laslău Narcis-Leonard
 11. Sascău Alexandru-Cosmin
 12. Toma Raimund
 13. Tâmpu Iulian-Robert
 14. Vârgă Petru
 15. Martișca Marius-Andrei
 16. Oprea Mihai
 17. Pal Gabriel
 18. Pița Emanuel
 19. Sabău Iosif-Mihai
 20. Andrei Marius
 21. Cătălin Emanuel
 22. Cobzaru Adrian
 23. Vătămănelu Marian-Emanuel
 24. Blaj Emanuel-Petrică
 25. Pal Cristian-Petru
 26. Dumea Mihai-Alexandru
 27. Diac Alexandru-Ionel

Mulțumindu-i bunului Dumnezeu pentru acest minunat dar, îl rugăm să ne binecuvânteze cu toate harurile de care avem nevoie, pentru a putea duce la îndeplinirea planul său cu noi.

Fr. Marian-Emanuel Vătămănelu

***

Publicată de Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan pe 10 Iunie 2018