Loading...
joi, 18 iulie 2024
OFMConv Romania

Reînnoirea profesiunii temporare: 27 de frați au spus din nou «Da!»

Sâmbătă, 09 iunie, la Institutului Teologic Franciscan, în cadrul celebrării rugăciunii vesperelor, 27 de frați și-au reînnoit cu entuziasm voturile sfaturilor evanghelice prin profesiune, pentru încă un an, în prezența  şi în mâinile Părintelui Provincial, Teofil Petrișor.

Pentru pregătirea spirituală a acestui moment, frații studenți au avut posibilitatea ca fiecare să mediteze în mod personal asupra adeziunii sale în urmarea lui Cristos, după exemplul Sfântului Francisc de Assisi, în cursul după-amiezii aceleiași zile.

Celebrarea solemnă a reînnoirii profesiunii a avut loc începând cu orele 18:00, cerând mai întâi mijlocirea Sfintei Fecioare Maria prin rugăciunea Sfântului Rozariu, iar apoi, în cadrul rugăciunii vesperelor, după proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu şi cuvântul de învăţătură al Părintelui Provincial, fiecare frate şi-a rostit numele în faţa altarului, după care toţi în cor au reînnoit profesiunea voturilor sfaturilor evanghelice. În puţine cuvinte, părintele Provincial a ținut să-i mulțumească Domnului pentru binecuvântarea Ordinului și a Provinciei noastre din România prin aceste vocații. Totodată, ne-a îmbărbătat și încurajat, inspirat de îndemnul Sfântului Paul, invitându-ne să trăim cu credință, în iubire și speranță acest «Da!» reînnoit, punând cu bucurie în mâinile Domnului puţinul nostru, pentru ca El să îl sporească şi să îl sfinţească.

Frații studenți care au reînnoit profesiunea pe timp de un an sunt:

  1. Blaj Claudiu
  2. Frâncu Claudiu-Rafael
  3. Iștoc Cristian
  4. Saranci Daniel-Antonio
  5. Cherecheș Ionuț-Iulian
  6. Antica Emanuel-Petrache
  7. Ciobanu Andrei-Iulian
  8. Cojoc Francisc-Ovidiu
  9. Ficău Adrian-Emanuel
  10. Laslău Narcis-Leonard
  11. Sascău Alexandru-Cosmin
  12. Toma Raimund
  13. Tâmpu Iulian-Robert
  14. Vârgă Petru
  15. Martișca Marius-Andrei
  16. Oprea Mihai
  17. Pal Gabriel
  18. Pița Emanuel
  19. Sabău Iosif-Mihai
  20. Andrei Marius
  21. Cătălin Emanuel
  22. Cobzaru Adrian
  23. Vătămănelu Marian-Emanuel
  24. Blaj Emanuel-Petrică
  25. Pal Cristian-Petru
  26. Dumea Mihai-Alexandru
  27. Diac Alexandru-Ionel

Mulțumindu-i bunului Dumnezeu pentru acest minunat dar, îl rugăm să ne binecuvânteze cu toate harurile de care avem nevoie, pentru a putea duce la îndeplinirea planul său cu noi.

Fr. Marian-Emanuel Vătămănelu

***

Publicată de Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan pe 10 Iunie 2018