Loading...
vineri, 23 februarie 2024
OFMConv Romania

Reînnoirea profesiunii temporare: 27 de frați au spus din nou «Da!»

Sâmbătă, 08 iunie, la Institutului Teologic Franciscan din Roman, în cadrul celebrării veghii de rugăciune la Solemnitatea Rusaliilor, 27 de frați și-au reînnoit cu entuziasm profesiunea voturilor sfaturilor evanghelice, pentru încă un an de zile, în mâinile Părintelui Vicar-Provincial, Adrian-Sorin Giurgi, care a prezidat această celebrare, în prezența părinţilor formatori – Pr. Marius-Petru Bîlha, rector, şi Pr. Iosif-Eduard Cadar, vicerector – şi a altor părinţi profesori de la Institut.

Pentru pregătirea spirituală a acestui moment, frații au fost îndemnaţi să mediteze în mod personal asupra adeziunii lor în urmarea lui Cristos, după exemplul Sfântului Francisc de Assisi, pe parcursul întregii zile.

Celebrarea a avut loc începând cu orele 18:00, veghea de rugăciune cuprinzând următoarele momente: Liturgia Cuvântului şi rugăciunea Vesperelor, cuvântul de învăţătură din partea părintelui vicar-provincial, invocarea darurilor Duhului Sfânt, ritualul reînnoirii profesiunii, rugăciunea credincioşilor şi binecuvântarea finală. După proclamarea Sfintei Evanghelii, părintele Sorin a vorbit puţin fraţilor despre rolul Duhului Sfânt în Biserică şi în viaţa fiecăruia dintre noi, subliniind care sunt semnele evidente ale prezenţei Sale în noi şi între noi: faptul de a fi împreună în comuniune de rugăciune, dar şi de a păstra această comuniune mai ales prin folosirea aceleiaşi limbi, „limba iubirii lui Dumnezeu, asemenea apostolilor şi a Sfintei Fecioare Maria adunaţi în cenacol.  După cuvântul de învăţătură, şi rugăciunea de invocare a darurilor Duhului Sfânt, fiecare frate şi-a rostit numele în faţa altarului, după care toţi, în cor, au reînnoit profesiunea voturilor sfaturilor evanghelice.

Frații care au reînnoit profesiunea sunt:

 1. Antica Emanuel-Petrache
 2. Antonică Iosif
 3. Bejan Andrei
 4. Blaj Claudiu
 5. Butăcel Marian-Maximilian
 6. Cătălin Emanuel
 7. Cherecheș Ionuț-Iulian
 8. Ciobanu Andrei-Iulian
 9. Cobzaru Adrian
 10. Cojoc Francisc-Ovidiu
 11. Crăciun Narcis-Gabriel
 12. Dămătăr Cezar
 13. Diac Alexandru-Ionel
 14. Dumea Mihai-Alexandru
 15. Frâncu Claudiu-Rafael
 16. Iștoc Cristian
 17. Laslău Narcis-Leonard
 18. Pal Gabriel
 19. Petruț Răzvan-Emanuel
 20. Pița Emanuel
 21. Sabău Iosif-Mihai
 22. Saranci Daniel-Antonio
 23. Sascău Alexandru-Cosmin
 24. Tâmpu Iulian-Robert
 25. Toma Raimund
 26. Vătămănelu Marian-Emanuel
 27. Vârgă Petru

Mulțumindu-i bunului Dumnezeu pentru acest minunat dar, îl rugăm să îi binecuvânteze în continuare pe fraţii noştri cu toate harurile de care au nevoie, pentru a putea duce la îndeplinire planul pe care El îl are cu fiecare dintre ei.

 

Pr. Iosif-Eduard Cadar

 

***

 

ITRCF – Roman, Priveghere de Rusalii cu reînnoirea profesiunii temporare a frațior studenți.

Publicată de Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan pe Duminică, 9 iunie 2019