Loading...
joi, 18 iulie 2024
OFMConv Romania

23 de frați au spus din nou „Da!”, iar pr. Marius a primit decretul de „Misionar al Milostivirii”

Duminică, 07 iunie, în Solemnitatea Preasfintei Treimi, la Institutului Teologic Franciscan din Roman, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 10:30, 23 de frați studenţi și-au reînnoit cu entuziasm profesiunea voturilor sfaturilor evanghelice, pentru încă un an de zile, în mâinile Părintelui Provincial, Teofil Petrişor, care a prezidat această celebrare, în prezența părinţilor formatori – Pr. Marius-Petru Bîlha, rector, şi Pr. Iosif-Eduard Cadar, vicerector, a altor câtorva fraţi ai Conventului „Sf. Francisc” din Roman, precum şi a credincioşilor veniţi la Sf. Liturghie.

După proclamarea Sfintei Evanghelii, părintele Teofil, în cuvântul de învăţătură, le-a vorbit fraţilor despre misterul Sfintei Treimi care este viaţă de comuniune şi iubire desăvâşită pe care vor trebui să o transpună în concretul vieţii lor, în trăirea consacrării de fiecare zi, rămânând alături de Biserică, de Sf. Părinte Papa şi păstrând unitatea dintre ei.  După omilie şi recitarea Crezului, fiecare frate şi-a rostit numele în faţa altarului, după care toţi, în cor, au reînnoit profesiunea voturilor sfaturilor evanghelice.

Frații care au reînnoit profesiunea sunt:

Anul I de profesiune:

 1. CIMPOEȘU Sergiu-Lucian
 2. HERCIU Liviu-Iosif
 3. SUSAN Vasile-Ionuț

Anul II de profesiune:

 1. CRĂCIUN Narcis-Gabriel
 2. DĂMĂTĂR Cezar
 3. PETRUȚ Răzvan-Emanuel

Anul III de profesiune:

 1. BEJAN Andrei
 2. BLAJ Claudiu
 3. FRÂNCU Claudiu-Rafael
 4. IȘTOC Cristian

Anul IV de profesiune

 1. CHERECHEŞ Ionuț-Iulian

Anul V de profesiune:

 1. ANTICA Emanuel-Petrache
 2. CIOBANU Andrei-Iulian
 3. DIAC Alexandru
 4. LASLĂU Narcis-Leonard
 5. SASCĂU Alexandru-Cosmin
 6. TOMA Raimund
 7. TÂMPU Iulian-Robert
 8. VÂRGĂ Petru
 9. DUMEA Mihai-Alexandru

Anul VI de profesiune:

 1. PAL Gabriel
 2. PIȚA Emanuel
 3. SABĂU Iosif-Mihai

Această sărbătoare a fost marcată şi de un alt moment fratern de bucurie: la sfârşitul Sfintei Litughii, Părintele Provincial i-a înmânat decretul de numire ca „Misionar al Milostivirii” – de către Sf. Părinte Papa Francisc – părintelui rector, Marius-Petru Bîlha, împreună cu Crucea Misionară, făcând cunoscut astfel, în mod oficial, acest dar şi această nouă slujire primită de fratele nostru, lucru pentru care toţi fraţii Provinciei noastre trebuie să fie bucuroşi şi recunoscători. Această bucurie şi recunoştinţă le-a exprimat şi părintele Marius în cuvântul său de mulţumire de la final, împărtăşind fraţilor dorinţele care-l însufleţesc acum, prin primirea acestei misiuni, între care a subliniat-o pe aceea de a fi un misionar al gingăşiei şi al iubirii lui Dumnezeu, de a fi, aşa cum l-a îndemnat Papa Francisc, cu adevărat milostiv, „foarte milostiv”, nefiindu-i teamă de a oferi iertarea. Pr. Marius a adresat mulţumiri sincere şi Părintelui Provincial, tuturor fraţilor care îi sunt alături, iar o mulţumire şi o atenţie cu totul speciale le-a îndreptat spre soţii Minodora și Alexandru Lucaci, o familie de care îl leagă o prietenie aparte şi pe care a ales-o să îl susţină prin mărturie şi rugăciune în noua lui misiune.

Mulțumindu-i bunului Dumnezeu pentru toate aceste minunate daruri şi îl rugăm să îi binecuvânteze în continuare pe fraţii noştri cu toate harurile de care au nevoie, pentru a putea duce la îndeplinire planul pe care El îl are cu fiecare dintre ei.

Pr. Iosif-Eduard Cadar