Loading...
joi, 18 iulie 2024
OFMConv Romania

Pr. Germano Scaglioni în vizită oficială la ITRCF

Roman: pr. Germano Scaglioni, OFMConv., Prodecanul Facultății Pontificale de Teologie Sfântul Bonaventura din Roma în vizită la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan.

Luni, 12 noiembrie 2018, pr. Germano Scaglioni, OFMConv., Prodecanul Facultății de Teologie Sfântul Bonaventura din Roma a efectuat o vizită  oficială la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman.

Aflat în vizită oficială la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, Delegatul Facultății de Teologie Sfântul Bonaventura din Roma a fost primit de pr. lect. univ. dr. Mihai Afrențoae, Rectorul instituțional al Institutului, împreună cu toți profesorii ITRCF.

Vizita a avut ca obiectiv evaluarea documentelor și a activității academice din cadrul ITRCF, în vederea reînnoirii afilierii Institutului nostru la Facultatea Pontificală de Teologie Sfântul Bonaventura din Roma, pentru o perioadă de cinci ani. În acest sens, pr. Germano s-a întâlnit cu studenții Institutului nostru, iar în cursul după amiezii a avut loc un dialog colegial cu întregul corp didactic al ITRCF, în cadrul căruia am reflectat împreună despre rezultatele obținute în ultimii cinci ani, despre situația prezentă, cu îndemnul de a privi încrezători spre viitor. Toate aceste reflecții au fost făcute în lumina Constituției apostolice a Papei Francisc Veritatis gaudium plecând de la patru principii de bază pe care le găsim în Introducerea documentului pontifical: 1) contemplarea adevărurilor divine la nivel intelectual și existențial să devină inima predicării Evangheliei; 2) dialogul fără limitări, luminat de adeziunea recunoscătoare şi senină la lumina credinţei, între diferitele discipline şi diferitele culturi are ca punct de plecare Logosul care devine dia-logos; 3) trans-disciplinaritatea, adică situarea tuturor ştiinţelor în spaţiul de lumină şi de viaţă oferit de Înţelepciunea care provine din revelaţia lui Dumnezeu; 4) crearea unor rețele între Instituțiile academice eclesiastice din lumea întreagă.

Dosarul pentru reînnoirea afilierii Institutului nostru la Facultatea Pontificală de Teologie Sfântul Bonaventura, pentru o perioadă de cinci ani, a fost înmânat Delegatului pentru a fi prezentat Congregației pentru Educația Catolică din Vatican.

[Pr. Lucian-Francisc Ghervase]