Loading...
joi, 30 noiembrie 2023
OFMConv Romania

Invitație la Simpozionul internațional al tinerilor

Roman, 1 Octombrie 2018

Dragi tineri, atenția Bisericii Catolice este orientată cu precădere asupra voastră, dedicându-vă în această lună Octombrie cea de-a XV-a Adunare Generală a Sinodului Episcopilor, organizată la Roma, cu tema: Tinerii, credința și discernământul vocațional. Simpozionul de astăzi, intitulat Semnificația vocației și a credinței în context intercultural, se încadrează în activitatea Bisericii locale, a Diecezei noastre de Iași care, prin păstorul ei, Preasfințitul Petru Gherghel, în Scrisoarea Pastorală, intitulată În drum spre Sinodul Episcopilor 2018, a insistat ca toate Instituțiile bisericești să dea curs inițiativei Papei de a se alătura tinerilor în dorința lor de construi o lume mai bună, îndemnându-i: „Nu vă fie frică să-l ascultați pe Duhul care vă sugerează alegeri îndrăznețe, nu întârziați atunci când conștiința vă cere să riscați pentru a-l urma pe Învățătorul!”.

Simțind împreună cu Biserica, Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman vă invită la Simpozionul internațional al tinerilor, cu tema Semnificația vocației și a credinței în context intercultural, voind să vă amintească vouă, dragi tineri și, prin voi, profesorilor, ceea ce Papa Francisc spunea în Scrisoarea către tineri, din 13 ianuarie 2017: „și spre voi Isus își îndreaptă privirea și vă invită să mergeți la el. Preaiubiți tineri, ați întâlnit această privire? Ați auzit acest glas? Ați simțit acest impuls de a porni la drum?… Acest lucru va fi posibil în măsura în care, și prin însoțirea făcută de călăuze experte, veți ști să întreprindeți un itinerar de discernământ pentru a descoperi proiectul lui Dumnezeu cu privire la viața voastră”.

Călăuzele invitate la acest Simpozion, în ordinea în care vor ține conferințele sunt: Prof. Constantin Cucoș, Director al DPPD, din cadrul UAIC, Iași; pr. Tomasz Szymczak, de la Seraphicum, Roma; Prof. Mihai Androne de la DPPD, din cadrul Universității „Dunărea de Jos”, Galați; Mons. Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iași; pr. Mihai Afrențoae de la ITRCF, Roman; doamna Eugenia-Tatiana Bulancea de la DPPD, din cadrul Universității „Dunărea de Jos”, Galați.

 

ITRCF

Roman 1 Octombrie 2018

Sala „Petru Albert”

 

Program:     09.00 – 12.30

                     15.00 – 18.00

 

Vă așteptăm cu drag!

Pr. Mihai Afrențoae,

Rector ITRCF