Loading...
joi, 18 iulie 2024
OFMConv Romania

Invitație la diaconat, hram și deschiderea noului an academic

Marți, 4 octombrie 2022, în solemnitatea „Sfântului Francisc din Assisi”, la Institutul Teologic Franciscan din Roman, vor fi hirotoniți diaconi cinci frați franciscani prin impunerea mâinilor și rugăciunea de consacrare a PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași.

Ritualul hirotonirii diaconale va avea loc în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 10.30. Totodată se va celebra și hramul conventului din Roman care îl are ca patron pe fondatorul Ordinului Franciscan, sfântul Francisc din Assisi și, nu în ultimul rând, deschiderea oficială a noului an academic 2022-2023.

Ca pregătire apropiată în vederea hirotonirii diaconale, frații au participat la cursul de exerciții spirituale (rugăciuni și meditații) de la Prăjești (Bacău), în perioada 18-23 septembrie 2022, avându-l ca relator pe pr. Marius Vătămănelu, OFMConv.

Așa cum se obișnuiește în tradiția franciscană, în seara zilei de 3 octombrie, începând cu ora 20:30, în capela Institutului va avea loc celebrarea trecerii sfântului Francisc de Assisi din această lume (transitus sancti Franisci) în patria fericiților din ceruri, în cadrul căreia vor fi rostite jurământul și profesiunea de credință de către candidați.

Frații franciscani candidați pentru treapta diaconatului sunt:
1. Andrei Bejan jr. (Pildești – NT)
2. Ionuț-Iulian Cherecheș (Butea – IS)
3. Claudiu-Rafael Frâncu (Faraoani – BC)
4. Cristian Iștoc (Gherăiești – NT)
5. Iulian-Robert Țâmpu (Luizi-Călugăra – BC)

Întrucât exercitarea slujirii diaconale reprezintă oferirea lor lui Dumnezeu ca jertfă împreună cu Cristos, iar ei trebuie să-și însușească totala dăruire a lui Cristos pentru slujirea și mântuirea lumii, vă invităm să vă uniţi în rugăciune şi, luând parte la acest eveniment, să fiţi alături de fraţii ce vor primi sfinţirea diaconală.

Pace şi bine!