Întâlnirea studenților cu reprezentanții Institutului
Întâlnirea studenților cu reprezentanții Institutului
Miercuri, 12 februarie 2020, la ora 12, în aula Petru Albert a Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, a avut loc întâlnirea studenților cu reprezentanții Institutului. Au participat toții studenții, precum și rectorul Institutului, pr. Mihai Afrențoae, decanul Facultății de Teologie Pastorală din cadrul Institutului, pr. Bernadin Duma, precum și secretarul Institutului, pr. Lucian-Francisc Ghervase.
Primul subiect abordat a fost cel al viitoarei evaluări ARACIS, care va avea loc în perioada 24-26 februarie a.c. Va fi evaluat programul de teologie romano-catolică pastorală propus de Facultatea de Teologie Pastorală a Institutului, fiind analizate următoarele aspecte: gradul de îndeplinire a cerințelor normative obligatorii, a standardelor, standardelor de referință și a indicatorilor de performanță specifici, conform Metodologiei de evaluare externă, standardele, standardele de referință și lista indicatorilor de performanță a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, aprobată prin H.G. 1418/2006, cu modificările ulterioare. Vor participa patru evaluatori din partea ARACIS (toți din domeniul teologiei, 2 profesori preoți ortodocși, 1 profesor catolic, 1 student).
Al doilea subiect abordat a fost cel referitor la evaluarea semestrului anterior. Studenții au arătat că lucrurile au decurs bine. S-a amintit și de evaluarea profesorilor, care predau în cadrul Institutului, făcută de studenți. Decanul, la rândul său, s-a declarat mulțumit de notele luate de studenți în cadrul sesiunii de examene.
Al treilea subiect a fost legat de evenimentele care vor avea loc în semestrul care tocmai a început: 21 februarie – masa rotundă a studenților (vor conferenția patru studenți), 27 martie: simpozion de filosofie.
Al patrulea subiect a fost legat de diverse alte chestiuni: revista studenților (s-a recomandat colaborarea și implicarea studenților pentru publicarea unui nou număr), biblioteca, disciplina de educație fizică (necesitatea ei), programul anti-plagiat (necesar atât profesorilor, cât și studenților, mai ales în elaborarea lucrărilor de licență).
La final, au fost câteva specificări și cereri din partea pr. secretar ce țin de bunul mers al actului academic: sesiunea de restanțe, termenele de predare a licențelor și a schemelor de licență.
Întâlnirea s-a încheiat cu o poză în capela Institutului cu toți cei care au participat la eveniment.
[Fr. Lucian Dămoc OFMCap]