Loading...
joi, 18 iulie 2024
OFMConv Romania

Întâlnirea semestrială a studenților ITRCF

Întâlnirea semestrială a studenților ITRCF

În data de 08 octombrie 2019 a avut loc întâlnirea studenților cu conducerea Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman. Aceasta a început cu salutul de bun venit a părintelui Rector Mihai Afrențoae care a urat studenților un an rodnic.

Într-un cadru fratern, părintele Rector i-a prezentat pe cei din conducerea Facultății de Teologie Pastorală și ai Bieniului de Filozofie, prezenți la această întâlnire. A urmat prezentarea noilor responsabili ai revistei studenților, „Viața fraternă”, în persoana fraților Andrei Bejan, Raimund Toma și Cezar Dămătăr, mulțumindu-le pentru disponibilitate și invitându-i la o colaborare rodnică în vederea realizării articolelor.

Punctul următor pe ordinea de zi a fost consemnat de alegerea noului reprezentant al studenților în Senatul Institutului Teologic Franciscan din Roman. Prin vot secret, în a doua rundă de votări, a fost ales fratele Narcis Laslău în calitate de reprezentat al studenților în Senat. Părintele Rector i-a mulțumit pentru disponibilitate și i-a urat mult succes în noua responsabilitate.

Întâlnirea a continuat cu salutul din partea părintelui Decan, Bernadin Duma care a mulțumit studenților pentru implicare în activitățile Facultății, mai ales în cea a evaluării profesorilor și le-a mulțumit pentru sinceritate și responsabilitate. După aceea i-a  invitat la o deschidere pentru o colaborare rodnică în vederea creșterii fiecăruia. Părintele Decan a mulțumit pentru participare la Simpozionul de deschidere a anului academic 2019-2020, cu tematica Sfidări ideologice și credința creștină, invitând la mai mult curaj în vederea adresării întrebărilor.

A urmat salutul părintelui Secretar al Institutului, pr. Francisc-Lucian Ghervase care a amintit programul la secretariat și a făcut câteva precizări în ceea ce privește orarul, având în vedre evenimentele din acest an.

Următorul care a luat cuvântul a fost părintele Cazimir Ghiurca, reprezentantul Bieniului de Filozofie. El a urat un an plin de roade și i-a invitat pe studenți, în special pe cei din anul întâi, dacă întâmpină vreo dificultate să nu ezite să apeleze la dânsul.

La sfârșit  au fost câteva întrebări din parte studenților în ceea ce privește orarul bibliotecii, dat fiind că anul acesta este o nouă echipă care se ocupă de bibliotecă; au mai fost și alte întrebări legate de diferite aspecte academice. Întâlnirea s-a încheiat într-un cadru fratern, în care fiecare a fost îndemnat să se implice personal, pentru ca anul ce urmează să fie rodnic, printr-o colaborare fraternă între studenți și profesori. A urmat o scurtă rugăciune și o poză de grup.

[Fr. Andrei Bejan]