Loading...
duminică, 14 aprilie 2024
OFMConv Romania

Întâlnirea profesorilor și a formatorilor de la Iași și Roman

Sâmbătă, 21 aprilie, în cadrul conventului „Sfântul Francisc” din Roman a avut loc întâlnirea dintre profesorii Institutelor Teologice Romano-Catolice din Roman și din Iași.

După salutul de bun venit, în jurul orei 10:00, a urmat celebrarea Sfintei Liturghii, prezidată de Mons. Benone Farcaș, Rector al Institutului din Iași, împreună cu preoții profesori din cadrul ambelor Institute și cu frații din comunitatea stabilă a conventului. La începutul Sfintei Liturghii, Guardianul conventului, pr. Ștefan Acatrinei, în calitate de gazdă, i-a salutat pe cei prezenți cu pace și bine. Sfânta Liturghie a fost animată de frații studenți ai ITRCF. În cadrul omiliei, pr. Ciprian-Bejan Piser, formator în cadrul Institutului din Iași, a subliniat trei caracteristici importante ale celui chemat: în primul rând, chemarea, care este un dar al lui Dumnezeu; în cel de-al doilea rând, criza, prin care fiecare persoană trece într-un moment sau altul; în cel de-al treilea rând, perseverența, atât de necesară omului. La finalul Sfintei Liturghii, pr. Mihai Afrențoae, Rectorul Institutului Teologic Roman-Catolic din Roman, a scos în evidență importanța momentelor de comuniune și împărtășire ce au loc între profesorii și formatorii celor două Institute. Pe această cale, a mulțumit tuturor celor prezenți pentru răspunsul pozitiv dat chemării la acest moment de comuniune, dar și pentru colaborarea existentă.

După Sfânta Liturghie, a avut loc un meci de fotbal între preoții profesori, urmat de o agapă frățească în cadrul căreia s-a discutat și despre noi modalități de a ajuta tinerii să-și descopere chemarea.

[Fr. Emanuel Petrache Antica]