Loading...
duminică, 14 aprilie 2024
OFMConv Romania

Întâlnirea membrilor Senatului ITRCF

 

Vineri, 12 octombrie 2018, la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, a avut loc prima întâlnirea a membrilor Senatului Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, cu ocazia începutului noului an academic 2018-2019.

La această întrunire au luat parte pr. lect. univ. dr. Mihai Afrențoae, Rector Institut; pr. lect. univ. dr. Bernadin Duma, Decan Facultatea de Teologie Pastorală; Pr. lect. univ. dr. Cazimir Ghiurca, Prodecan; pr. asist. cercet. Marius-Petru Bîlha, Rector Formativ; pr. conf. univ. dr. Ștefan Acatrinei (Facultatea de Teologie Pastorală); pr. prof. univ. dr. Maximilian Pal (Facultatea de Teologie Pastorală); pr. asist. cercet. Paul-Dragoș Mîrț, Președinte Academia „Pr. dr. Petru Tocănel”; pr. Cristian Clopoțel, Directorul Bibliotecii „Pr. dr. Petru Tocănel”; fr. Marius-Andrei Martișca, reprezentant al Studenților.

După un scurt moment de rugăciune, părintele Mihai Afrențoae a adresat membrilor Senatului cuvântul de salut și de mulțumire pentru implicarea tuturor în anul universitar precedent. O mulțumire specială a fost adresată celor care s-au implicat în buna desfășurare a Simpozionului Internațional ce a avut loc pe 1 octombrie 2018. O altă mulțumire a fost adresată fostului Director al Bibliotecii „Pr. dr. Petru Tocănel”, și fostului secretar al Senatului pr. Cristian-Bogdan Mârț, care între timp a fost transferat în Conventul din Buruienești. După citirea procesului verbal precedent, a fost ales un nou secretar al Senatului în persoana pr. Cristian Clopoțel.

Ordinea de zi a cuprins mai multe aspecte: primul aspect dezbătut este legat de reînnoirea afilierii ITRCF la Colegiul Seraphicum din Roma. S-a adus la cunoștință faptul că dosarul de restabilire a contractului de afiliere este în curs de completare și va fi trimis spre validare.

Institutul nostru se bucură de aprobarea scrisă din partea Definitoriului Provincial, verbală din partea Definitoriului General și a Episcopului Diecezei de Iași, mons. Petru Gherghel, de a deschide porțile și de a primi studenți laici pentru frecventarea cursurilor oferite de Institutul nostru.

Deoarece Facultatea de Filosofie „I. Duns Scotus” și-a încheiat activitatea, a fost modificată și aprobată Carta Institutului, care prevede o singură Facultate și deschiderea către laici.

Ultimul aspect dezbătut a fost legat de centrele de cercetare, revistele Institutului și diferitele manifestări culturale ce vor avea loc în acest an. Pentru mai buna desfășurare a acestor evenimente au fost stabilite datele și reprezentanții care se vor ocupa de organizarea acestora.

La finalul acestei întâlniri, pr. Mihai Afrențoae a mulțumit tuturor membrilor senatului pentru implicare și a urat mult succes în noul an universitar tuturor.

[Fr. Marius-Andrei Martișca]

***