Loading...
joi, 18 iulie 2024
OFMConv Romania

Întâlnirea Consiliului profesoral al Facultății și a Senatului Institutului

Întâlnirea Consiliului profesoral al Facultății și a Senatului Institutului

În ziua de 18 octombrie 2020, ora 12.00, în aula „Protocol I” din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, a avut loc întrunirea Consiliului Facultății de Teologie Pastorală, împreună cu Senatul academic. După rugăciunea inițială, pr. Mihai Afrențoae, Rectorul Institutului Franciscan i-a salutat pe toți membrii, în special pe noii membri din Consiliu și Senat, după care a prezentat punctele propuse pe ordinea de zi.

După citirea procesului verbal din partea pr. Cristian Clopoțel, Secretarul Senatului, și aprobarea acestuia, pr. Rector a prezentat Anuarul Academic a ITRCF pe 2020 – 2021, cu toate activitățile scolastice și culturale ce vor avea loc pe parcursul acestui an.

Pr. Decan, Bernadin Duma, la rândul său a prezentat situația Facultății de Teologie, evidențiind numărul consistent de 14 noi studenți care au intrat în această toamnă în primul an de teologie.

Pr. Rector, Mihai Afrențoae a prezentat apoi pe pr. Alexndru Olaru, ca noul Secretar al Facultății, pe pr. Eusebiu Bejan, noul responsabil al Centrului de studii ecumenice și de dialog inter religios „Pax et Unitas” care, la rândul său, a propus ca sesiunea ecumenică de anul viitor să fie pe 15 ianuarie. Apoi, au fost prezentați și studenții fr. Narcis Laslău, reprezentant al Senatului și fr. Cezar Dămătăr, nou ales ca reprezentant al Consiliului Facultății de Teologie.

Pr. Paul Mîrț a subliniat și el că în cadrul Academiei „Petru Tocănel” vor relua activitățile lunare care au fost sistate din cauza pandemiei actuale. Situația bibliotecii Institutului a fost prezentată de pr. Clopoțel, exprimându-și bucuria muncii asidue din ultimele luni, ce constă în definitivarea înscrierii electronice a cărților existente și achiziționarea în continuare a revistelor cu abonament anual și a altor volume de cărți de la diferite edituri din țară și străinătate.

După unele discuții între membrii Senatului s-a hotărât ca în ziua de sâmbătă, 23 ianuarie, după amiază, să aibă loc sesiunea biblică în vederea pregătirii spirituale a celebrării Duminicii a III-a de peste an, declarată de Papa Francisc, Duminica Bibliei, prin Motul propriu, Aperuit illis.

Întâlnirea Consiliului și a Senatului s-a încheiat cu o rugăciune de mulțumire lui Dumnezeu prin intermediul Sfântului Francisc de Assisi, patronul nostru.

Fr. Alexandru Olaru