Loading...
vineri, 23 februarie 2024
OFMConv Romania

Hirotoniri de diaconi la Iași

Marți, 8 decembrie, în solemnitatea „Neprihănita Zămislire” în catedrala romano-catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași, prin impunerea mâinilor și rugăciunea de consacrare a PS Iosif Păuleț, vor fi hirotoniți diaconi 4 frați franciscani conventuali și 13 studenți de la Institutul Teologic „Sf. Iosif” din Iași. Celebrarea, care va începe la ora 11.00 cu respectarea tuturor măsurile sanitare și de protecție specifice acestei perioade, va putea fi urmărită și prin ERCIS Media, anticipată de o ediţie specială care va începe la ora 10.30.

Acest moment reprezintă pasul decisiv făcut de fraţii franciscani în misiunea lor de a sluji lui Cristos şi Bisericii, asemenea sfântului Francisc, modelul Diaconului.

Într-adevăr, după ce au urmat un parcurs formativ intens, îndrumați de către formatori, au experimentat şi trăit spiritul franciscan, ei aleg, ca de acum înainte, să se dăruiască, prin forma de viaţa a sfântului Francisc, slujirii, responsabile şi libere, a lui Cristos, a Bisericii şi a poporului lui Dumnezeu.

Ca pregătire apropiată în vederea hirotonirii diaconale, frații au participat la cursul de exerciții spirituale (rugăciuni și meditații) de la Pârâul Rece (BV), în perioada 22-27 noiembrie 2020, având ca relator pe pr. Ioan Butacu.

Cei patru fraţi franciscani candidaţi la sfinţirea diaconală sunt:
Cobzaru Adrian, Gherăeşti (NT);
Pal Gabriel, Bacău „Sfânta Cruce”;
Piţa Emanuel, Buruieneşti (NT);
Vătămănelu Marian-Emanuel, Tămăşeni (NT).

Noii diaconi vor participa, miercuri 9 decembrie, ora 18.30 la Sfânta Liturghie de mulțumire în capela Institutului, împreună cu comunitatea fromativă de la Roman.

* * *

Totodată, sâmbătă, 12 decembrie 2020, la Sanctuarul Viziunii din Camposampiero, Italia, prin impunerea mâinilor și rugăciunea  de consacrare a ES Mons. Marco Tasca, arhiepiscop de Genova, vor fi hirotoniți alți doi frați franciscani conventuali. Ritualul hirotonirii diaconale va avea loc în cadrul Sfintei Liturghii, de la ora 10:30.

Cei doi frați ce vor fi hirotoniți diaconi sunt:
Bejan Gabriel, Galați;
Doboș Marius-Marcel, Fărcășeni (IS).

Întrucât exercitarea funcţiei diaconale reprezintă oferirea lor lui Dumnezeu ca jertfă împreună cu Cristos, iar ei trebuie să-și însușească totala dăruire a lui Cristos pentru mântuirea lumii, vă invităm să vă uniţi în rugăciune şi, luând parte la acest eveniment, să fiţi alături de fraţii ce vor primi sfinţirea diaconală.

Pace şi bine!