Loading...
joi, 30 noiembrie 2023
OFMConv Romania

Hălăucești: Sf. Liturghie de mulțumire cu fraţii studenţi

Duminică,10 decembrie, frații studenți, însoțiți de Pr. Marius Bîlha și Pr. Iosif Cadar, au fost prezenţi în conventul din Hălăucești pentru a celebra şi anima prin cântările lor o Sf. Liturghie (la ora 11:00) în mijlocul credincioşilor de acolo, pentru a le mulţumi lor şi a mulţumi  împreună lui Dumnezeu, pentru ajutorul material oferit seminarului în această toamnă, ajutor ce a constat în produse agricole şi alimente.

Această Sf. Liturghie a fost prezidată de Pr. Marius Bîlha, împreună cu Pr. Iosif Cadar și Pr. Ioan Ciuraru, parohul comunităţii.  La predică pr. Marius ne-a amintit că adventul este un timp care ne cheamă la convertire, la sinceritate înaintea lui Dumnezeu şi a aproapelui, la autenticitate şi la schimbarea vieţii, lucruri realizabile doar dacă ne lăsăm locuiţi de Cuvântul lui Dumnezeu şi îi dăm atenţie şi ascultare.

La sfârșitul acestei frumoase celebrări, părintele paroh a mulțumit părintelui rector, părintelui vicerector şi tuturor fraţilor studenţi pentru iniţiativa lor şi pentru frumoasa animare a Sf. Liturghii, invitându-ne să fim pe mai departe alături de această comunitate prin rugăciunea noastră. De asemenea, părintele rector a exprimat gândurile şi sentimentele de mulţumire şi recunoştinţă în numele întregii comunităţi, amintind faptul că seminarul nostru trăieşte efectiv din providenţă, experimentând din plin această grijă a lui Dumnezeu şi caritatea credincioşilor. Caritatea şi recunoştinţa transformate în laudă către Dumnezeu aduc roade. Salutându-i din toată inima pe credincioşii din Hălăuceşti, i-a invitat la apropiatul concert de Crăciun susţinut de fraţii studenţi la Institutul Teologic din Roman.

După Sf. Liturghie, fraţii conventului din Hălăuceşti ne-au invitat la o agapă frățească pregătită special pentru noi cu această ocazie, un motiv în plus de a mulţumi din nou părintelui guardian, Bernardin Duma, şi tuturor fraţilor conventului pentru frumoasa lor ospitalitate. Aceasta ne îndeamnă şi ne face mai conştienţi să vedem darul şi grija lui Dumnezeu pentru noi şi să fim recunoscători pentru aceasta.

 

[Fr. Claudiu-Rafael Frâncu]

Hălăucești: Sf. Liturghie de mulțumire cu fraţii studenţi – Duminică, 10 decembrie 2017

Posted by Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan on 11 Decembrie 2017