Loading...
luni, 1 martie 2021
OFMConv Romania

Grupul Fra Bernardo: zi de reculegere şi de împărtăşire spirituală

În ziua de 30 mai, în ajunul Solemnității Trupul și Sângele Domnului, frații din grupul formativ fra Bernardo au avut parte de o zi de reculegere la mănăstirea carmelitană din Luncani (BC), animată de părintele rector, Marius-Petru Bîlha.

Această zi a fost una cu adevărat specială, mai ales prin modalitatea de desfășurare. Odată ajunși acolo, părintele Marius ne-a propus să facem o experiență nouă, franciscană, şi anume să repetăm și noi gestul făcut de Sfântul Francisc legat de convingerea sa profundă în puterea de luminare a Sfintei Scripturi. După intonarea unui cântec prin care l-am invocat pe Duhul Sfânt să coboare asupra noastră, ne-am rugat al treilea mister de slavă din Sf. Rozariu în care am meditat la coborârea Duhului Sfânt, pentru ca mai apoi, după binecuvântarea fiecărui frate în parte, prin impunerea mâinilor asupra noastră, să mergem în fața altarului și să deschidem Biblia, pentru a primi acel Cuvânt pe care Dumnezeu  a vrut să ni-l dăruiască în această zi.

După aceasta, fiecare am avut la dispoziție un timp personal, în care să medităm asupra Cuvântului revelat de Dumnezeu, ca mai apoi, la orele 18:00, să ne întâlnim împreună în fața Preasfântului Sacrament. Aici ne-am așezat asemenea ucenicilor la Cina cea de Taină în jurul lui Cristos, ca așa cum pâinea este mai bună atunci când o împarți cu cineva, la fel să ne bucurăm și noi, împărtășind din meditațiile personale pe care le-am făcut asupra Cuvântului revelat de Dumnezeu.

La final, după ce ne-am hrănit din pâinea spirituală, comunitatea părinţilor carmelitani a avut grijă să nu ducem lipsă nici de hrana trupească, pregătind pentru noi cina: vrem, aşadar, să le mulțumim şi pe această cale de ospitalitatea de care au dat dovadă.

Mulţumim bunului Dumnezeu prin Fiul său, Cuvântul înţelepciunii sale veşnice pentru favorul divin acordat fiecăruia dintre noi în această zi şi pentru toată lumina dumnezeiască cu care ne-a îmbărbătat prin Cuvântul său!

 

Fr. Mihai Oprea

***

Publicată de Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan pe 31 Mai 2018