Loading...
vineri, 23 februarie 2024
OFMConv Romania

Fraţii studenţi solidari Campaniei „40 de zile pentru viață”

Cea mai mare inițiativă pro viață din lume se desfășoară anul acesta și la Roman, în Piața Roman-Vodă, în perioada 14 februarie – 25 martie, oraşul nostru fiind unul dintre cele 4 oraşe din ţară participante la această iniţiativă, alături de Timişoara, Iaşi şi Cluj. Iniţiată de Asociaţia internaţională Darul Vieţii, campania a ajuns la a opta ediţie şi în România şi Republica Moldava,  invitând toți creștinii la post, rugăciune și veghe în stradă pentru apărarea vieții, pentru a fi vocea celor fără voce.

Campania „40 de zile pentru viață” a început în Miercurea Cenușii și se încheie în Duminica Floriilor. Această inițiativă nu este una agresivă și nu condamnă pe nimeni. Ea își propune să sensibilizeze societatea în privința dramei avortului.  Ea vine, de asemenea, ca răspuns la numărul îngrijorător de mare de avorturi și la răspândirea acestui fenomen foarte mult în ultimii ani, ţara noastră fiind a doua ţară din lume, după Rusia, cu rată mare a avorturilor. Misiunea acestei inițiative este aceea de a mobiliza confesiunile creștine, într-un spirit de unitate, timp de 40 de zile, pentru a obţine de la Dumnezeu harul schimbării inimilor și a minților dinspre o cultură a morții înspre una a vieții, care să fie un adevărat bastion împotriva avorturilor.

În această perioadă, în diferite zile, au participat și frații studenți, atât pe grupe formative, însoțiți de preoții responsabili, fr. Marius-Petru Bîlha și fr. Iosif Cadar, cât și fiecare, în mod personal, atunci când a avut posibilitatea.

În ciuda frigului și a vremii neprielnice, frații și-au arătat disponibilitatea de a participa concret la această campanie, făcând ca prin cânt și rugăciune să ajungă la cât mai mulți oameni vocea copiilor nenăscuți. Bucuria apărării vieții a fost mult mai puternică decât gerul sau ploaia de afară.

Să-i cerem lui Dumnezeu harul ca tot mai mulți oameni să înțeleagă că avortul este o crimă și să se lase călăuziţi de credinţă în toate deciziile lor, mai ales în ceea ce priveşte apărarea vieţii, darul divin cel mai preţios şi primordial.

 

 

fr. Marian-Emanuel Vătămănelu

***

Fraţii studenţi solidari Campaniei „40 de zile pentru viață”

Posted by Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan on 21 Martie 2018