Loading...
joi, 30 noiembrie 2023
OFMConv Romania

Comunitatea formativă în vizită la Galați

În data de 02.05.2020 comunitatea formativă de la Roman a avut parte de un moment de bucurie frățească, prin vizita făcută comunității din Galați. Această comunitate a fost mereu alături de noi, prin urmare am dorit să le aducem mulțumire pentru toată susținerea spirituală și materială.


Am participat la Sf. Liturghia, animată de frații studenții prin cântărilor lor înălțătoare. Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. rector, Virgil Blaj, care, plecând de la experiența limitei limbajului nostru, a dezvoltat ideea imaginii la care a apelat și Mântuitorul nostru pentru a ne ajuta să înțelegem lucrarea Tatălui ceresc și realitatea Împărăției sale. Mântuitorul a folosit imaginea viței-de-vie ca simbolul al Israelului, chemat să producă „struguri buni”, adică fapte de dreptate. Părintele a continuat spunând că, Israelul nu a adus roadele așteptate de Domnul, după cum i-au atras atenția și profeții. În schimb, Isus s-a conformat în toate voinței Tatălui și s-a prezentat pe sine ca „vița adevărată”. La rândul nostru, ca să putem să-i urmăm exemplu și să aducem roade plăcute lui Dumnezeu, trebuie să rămânem în el, așa cum el a rămas în Tatăl. Acest lucru se va întâmpla doar dacă rămânem în iubire, după cum spune apostolul Ioan (cf. 1In 4,16). Rodul acestei orientări a vieții este „liniștirea inimii” sau pacea Duhului Sfânt.

La sfârșitul Sf. Liturghii pr. paroh, Cristian Dumea, a adus mulțumire comunității formative pentru vizită, prezență și rugăciunile pe care le facem pentru ei și a încurajat comunitatea parohială să continue să se roage pentru vocații. Pr. rector, Virgil Blaj, a adus la rândul său mulțumire comunității conventuale și parohiale de la Galați pentru sprijinul acordat întregii comunități formative a Institutului.

A urmat un moment fratern împreună cu comunitatea fraților, în care am gustat „cât de bine şi cât de plăcut este ca fraţii să locuiască împreună” (Ps 133,2). De asemenea, ne-am bucurat de bucatele pregătite cu multă dragoste de câțiva credincioși inimoși și generoși ai parohiei.

Aceste clipe au fost înălțătoare pentru fiecare frate pentru că am putut să fim împreună și să împărtășim bucuria de a fi frați în Domnul Înviat.

Fr. Andrei Bejan

***