Loading...
joi, 18 iulie 2024
OFMConv Romania

Fraţii studenţi şi părinţii formatori: colindători la Curia Provincială

În duminica Epifaniei Domnului, fraţii comunităţii formative de la Institutul Teologic Franciscan din Roman au fost oaspeţi colindători în comunitatea fraţilor de la Curia Provincială din Bacău. Fraţii studenţi, însoţiţi de părinţii formatori – Pr. Marius Bîlha, rector formativ, şi Pr. Iosif Cadar, vicerector – au celebrat mai întâi în comuniune fraternă Euharistia în Solemnitatea Epifaniei. Fraţii au animat Sf. Liturghie, prezidată de părintele rector, înfrumuseţând-o prin cântările şi colindele lor înălţătoare. Comunitatea şi credincioşii participanţi au primit cu mult entuziasm această vizită, bucurându-se de prezenţa şi de vocile proaspete tinereşti ale fraţilor. După Sf. Liturghie şi cuvântul de învăţătură al părintelui Marius Bîlha, care i-a îndemnat pe toţi la speranţă şi la căutarea neobosită a lui Dumnezeu, după exemplul magilor, fraţii studenţi au susţinut un mic concert de colinde, adresând prin cânt urarea lor de Crăciun şi de Anul Nou tuturor celor prezenţi. La finalul concertului, părintele provincial, Teofil Petrişor, în asentimentul întregii comunităţi, a mulţumit fraţilor pentru colindul şi urarea lor, dorindu-le ca ceea ce au urat să se împlinească în primul rând în viaţa lor în noul an de formare şi de muncă care le stă în faţă; părintele a mulţumit, de asemenea, părinţilor formatori pentru munca şi dăruirea lor, subliniind rolul lor de luminători, de stele călăuzitoare concrete pentru fraţii aflaţi pe drumul formării.

După Sf. Liturghie şi colind, fraţii au fost invitaţi la o agapă frăţească, împreună cu fraţii comunităţii Curiei Provinciale, moment frumos de comuniune şi bucurie, prilej cu care părintele provincial a adresat din nou fraţilor cuvântul său fratern de mulţumire şi preţuire, împreună cu îndemnul şi povaţa de a fi ascultători şi fideli în viaţa de formare şi în drumul început cu Isus, care a adresat fiecăruia chemarea Sa nu pentru a face o simplă experienţă trecătoare şi superficială, ci pentru a rămâne cu El: merită să fii frate şi să îl duci altora pe Dumnezeu prin viaţa şi mărturia personală de simplitate şi spirit evanghelic.

Calde mulţumiri fraţilor şi credincioşilor, pentru frumoasa lor primire, şi mulţumire lui Dumnezeu pentru această autentică experienţă de a fi colindători ai bucuriei şi ai speranţei!

Pr. Iosif-Eduard Cadar

***

Publicată de Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan pe Luni, 7 ianuarie 2019