Loading...
joi, 30 noiembrie 2023
OFMConv Romania

Fraţii studenţi: colindători la Curia Provincială

Duminică, 7 ianuarie 2018, în sărbătoarea Botezului Domnului, frații studenți de la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”, din Roman, s-au îndreptat cu mare bucurie spre comunitatea fraţilor de la Curia Provincială „Sfântul Iosif”, din Bacău, pentru a anima Sfânta Liturghie și pentru a susține un miniconcert de colinde.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de părintele Iosif Cadar, vicerector formativ la Institutul Teologic Franciscan, la care au concelebrat părintele Marius Bîlha, rector formativ, părintele Martin Baciu, econom al comunităţii formative, și ceilalți frați ai conventului din Bacău. Sfânta Liturghie a început cu ritualul binecuvântării apei şi sării, cum e firesc în sărbătoarea Botezului Domnului, urmată de ritualul sfinţirii poporului cu această apă binecuvântată, adusă din fântâna de la casa memorială a părintelui Martin Benedict.  Fiecare credincios care a participat la Sfânta Liturghie a putut să ia din această apă pentru a o duce acasă.

La cuvântul de învățătură, părintele Iosif a vrut să ne introducă prin cuvinte simple, dar profunde, în misterul Botezului Domnului. Despre Isus, Fiul Tatălui, Tatăl însuşi dă mărturie iar Duhul Sfânt coboară asupra lui, îl consacră şi îl întăreşte pentru noua misiune de Mesia, pe care stă să o înceapă. Tatăl ne spune cine este Isus și ne dă porunca de a asculta de El. Astăzi cerurile se deschid și întreaga Sfântă Treime se revelează. Acest fapt extraordinar, având în centru botezul lui Isus la apele Iordanului, poate fi privit şi înţeles, pe înţelesul nostru, ca o eclipsă a pământului, nu astronomică, ci dumnezeiască, cerească, deoarece pământul nostru a fost învăluit de iubirea şi strălucirea lui Dumnezeu. Iar pentru toate acestea noi trebuie să îi mulțumim Domnului şi să contemplăm acest mister al său cu iubire şi umilinţă.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele Sorin-Adrian Giurgi a ținut să le mulțumească părinţilor formatori şi fraților studenți, precum și credincioșilor prezenți, amintindu-ne că astăzi nu ne amintim doar de Botezul lui Isus, dar și de Botezul nostru prin care am devenit fii ai lui Dumnezeu.

După Sfânta Liturghie a urmat miniconcertul de colinde prin care frații studenți au dovedit că sunt adevărați misionari ai bucuriei, deoarece au reușit prin cântecele lor să înalțe sufletele credincioșilor și să le aducă un strop de bucurie în inimă. La sfârşitul concertului, fraţii au primit cu bucurie salutul şi mulţumirea Părintelui Provincial, Teofil Petrişor, luând parte cu toţi fraţii comunităţii la o agapă frăţească.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru această zi minunată în care am putut realiza cât de mult ne iubește El și cât de mult trebuie să prețuim acest minunat sacrament al Botezului.

Mulțumim și fraților din conventul din Bacău pentru primirea călduroasă și fraternă. Bunul Dumnezeu să le dea ajutor și putere pentru a duce la capăt misiunea ce le-a fost încredințată.

 

Fr. Alexandru Bârsan

***

Fraţii studenţi: colindători la Curia Provincială
– Duminică, 7 ianuarie 2018 –

Posted by Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan on 8 Ianuarie 2018