Loading...
joi, 30 noiembrie 2023
OFMConv Romania

Fraţi colindători la Curia Provincială

În duminica din 22 decembrie, a IV-a duminică a Adventului, corul Joculatores Domini al fraţilor studenţi de la Institutul Teologic Franciscan din Roman şi al fraţilor novici de la Noviciatul Franciscan din Prăjeşti, împreună cu părinţii lor formatori, a fost prezent în comunitatea fraţilor de la Curia Provincială din Bacău, pentru a-i colinda pe fraţii şi credincioşii de acolo. Fraţii au participat mai întâi la Sf. Liturghie de la ora 10:30, prezidată de părintele magistru de novici, Augustin Patraşcu, animând-o frumos prin cântările lor, spre bucuria fraţilor şi a credincioşilor prezenţi într-un număr semnificativ. Părintele rector Marius-Petru Bîlha a împărtăşit, în cuvântul său de învăţătură, câteva gânduri despre umanitatea sfântă şi evanghelică a Sf. Iosif, aşa cum o descoperim în Sf. Evanghelie, privind mai ales rolul său important în viaţa lui Isus şi a Sf. Fecioare.

După Sf. Liturghie, în bucuria şi entuziasmul fraţilor şi credincioşilor, corul a susţinut un mic concert de colinde şi cântece tradiţionale de Crăciun, adresând tuturor, prin cânt şi poezie, urarea lor de sfintele sărbători. Mesajul spiritual adresat anul acesta a fost inspirat din viaţa şi exemplul Sf. Francisc de Assisi, mai exact prin ceea ce a însemnat celebrarea Crăciunului de către Seraficul Părinte în grota de la Greccio, în anul 1223.

La finalul concertului, Pr. Teofil Petrişor, ministrul provincial, în asentimentul întregii comunităţi şi a credincioşilor foarte entuziasmaţi, a mulţumit fraţilor şi părinţilor formatori pentru colindul şi urarea lor, pentru mesajul spiritual profund transmis, apreciind mult efortul, disponibilitatea fraţilor şi calitatea artistică a interpretării. Părintele Provincial a transmis şi un îndemn tuturor celor prezenţi, de a-i aminti în rugăciune şi pe eroii ucişi în Revoluţia din Decembrie, 1989, anul acesta comemorând 30 de ani de la acest eveniment. Apoi fraţii au fost invitaţi la o agapă frăţească împreună cu fraţii comunităţii, moment frumos de comuniune şi bucurie. Pr.  Provincial a adresat din nou fraţilor cuvântul său fratern de mulţumire şi preţuire, subliniind unitatea fraternă de care au dat dovadă în realizarea acestui concert.

Calde mulţumiri fraţilor şi credincioşilor pentru frumoasa lor primire! Mulţumim lui Dumnezeu pentru această autentică experienţă de a fi colindători ai bucuriei franciscane.

[Pr. Iosif-Eduard Cadar]

***

 

 

Concert 2019-Curia Provincială Bacău

Publicată de Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan pe Duminică, 22 decembrie 2019

 

Duminică, 22 decembrie 2019, corul „Ioculatores Domini”, al fraților studenți de la Institutul Teologic Franciscan din…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Duminică, 22 decembrie 2019