Loading...
joi, 30 noiembrie 2023
OFMConv Romania

Experiență de schit la Pârâul Rece

În perioada 8-9 mai, frații Grupului formativ „Pr. dr. Iosif Petru Maria Pal”, au avut bucuria de a participa la o experiență de schit, la Pârâul Rece (BV).


Sf. Francisc a avut o mare dragoste pentru viața interioară. Mișcați fiind de această grijă a fondatorului nostru, am dorit să petrecem un timp de liniște în care să redescoperim bogăția vieții interioare.

Dimineața am avut parte de un moment de introducere spirituală și de ascultare a Cuvântului lui Dumnezeu.

Pr. Ioan Butacu, guardianul conventului, a deschis ziua dedicată experienței schitului, printr-o meditație asupra rolului pe care l-a avut acest tip de experiență în viața sfântului Francisc, îndemnându-ne să citim un material pregătit în acest sens. Apoi, a explicat fragmentul Evangheliei după Ioan 15,9-17, subliniind „prietenia” pe care ne-a oferit-o Isus,  manifestată prin faptul că a voit să  ne dezvăluie secretul vieții sale, și anume iubirea Tatălui.

În meditația personală fiecare frate a avut timp să citească și să reflecteze la textele despre experiența schitului și la modul în care primește și trăiește iubirea și prietenia Domnului.  

După-amiază a avut loc un moment de împărtășire, în care am putut comunica fiecare propria trăire interioară și rezonanțele pe care le-a avut în inima noastră Cuvântul meditat.

Spre seară, am recitat împreună cu o parte a oaspeților, rugăciunea rozariului, străbătând drumul conventului, în coborâre și în urcare, împreună cu Sfânta Fecioară Maria și cu gândul la misterele din viața Fiului ei, Isus.

Duminică am participat împreună cu poporul la Sfânta Liturghie de la ora 11, pe care am animat-o prin cântări de laudă și preamărire înălțate lui Dumnezeu care ne copleșește necontenit cu iubirea sa dătătoare de viață.

Recunoscători Domnului pentru acest timp binecuvântat, în care am putut „să ne retragem” înlăuntrul nostru pentru a putea fi mai mult cu el, le mulțumim și fraților care ne-au găzduit cu multă iubire și îi asigurăm de toată stima și de rugăciunea noastră.

Fr. Andrei Bejan

***